French Press

Příprava kávy ve French Pressu patří mezi úplně nejjednodušší. Konvička je vyrobená ze skla nebo nerezu a opatřená pístem s kovovým filtrem, který oddělí sedlinu od výsledného nápoje. Káva pro přípravu ve Frech Pressu musí být namletá nahrubo (asi jako krystalový cukr). Na zalití by se neměla použít vroucí voda, u kávy pak vynikne plná, nepřepálená chuť.

Postup přípravy:

Hrubě mletou kávu nasypte do konvičky, zalijte horkou vodou o teplotě 92-96°C. Hrubě namletá káva vytvoří na povrchu krustu z pěny a lógru. Po chvíli kávu s krustou promícháme. Doba extrakce se pohybuje okolo 3-4 minut. Poté se stlačí píst dolů a káva se ihned přelijte do šálků, nápoj nenechávejte delší dobu ve French Pressu.

Pro přípravu 350 ml nápoje budete potřebovat:

cca 20g hrubě mleté kávy
350ml horké vody 92-96°C
French Press
Lžičku nebo bambusové míchátko