Inovativní systém přípravy filtrované kávy s mikrofiltrem a odolnou konstrukcí z nerezové oceli. Patentovaný design mikrofiltru je promyšleně vytvořen se sprirálovým vzorem a vice než 1500 přesně vyříznutými otvory pro rovnoměrnou filtraci a optimální průtok. Díky tomu se při přípravě kávy v Bloom Pour Over dosáhne vyšších extrakcí za kratší čas. Výsledný nápoj si můžete připravit do dvou minut.
V dripperu Bloom Pour Over lze kávu připravovat s použitím papírového filtru tak i bez něj. Při použití filtru se používá středně hrubě namletá káva, práce je čistější, káva se vyhodí i s filtrem (filtr je kompostovatelný) a překapávač se opláchne ve vlažné vodě. Při přípravě bez filtru se musí použít hrubě mletá káva, nápoj má potom silnější tělo a můžete mít dobrý pocit, že nevytváříte zbytečný odpad navíc.
Pro přípravu budete potřebovat:
– Překapávač Bloom Pour Over
– Volitelně: Papírový filtr pro Bloom Pour Over
– Středně mletou kávu pro přípravu s filtrem
– Hrubě mletou kávu pro přípravu bez filtru
– Horkou vodu cca 96°C
– Konvice
Postup přípravy:
Do překapávače se vloží papírový filtr, který se musí propláchnout horkou vodou, aby nebyla změněna chuť nebo vůně nápoje
Do filtru se vsype 16,5g středně mleté kávy (bez filtru hrubě mleté)
Káva se přelije 50ml horké vody a nechá se 30 vteřin „spařit“
Poté se káva pomalu zalije krouživým pohybem 260ml horké vody (95°C)
Jakmile káva překape do spodní nádoby, je hotovo.
Základní balení obsahuje:
Překapávač Bloom Pour Over
10ks papírových filtrů